Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το δάνειο λέει η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ»

Η Ελλάδα δεν θα ξεχρεώσει ποτέ - Μην την αφήσετε στη μοίρα της!

Η Ελλάδα δεν θα ξεχρεώσει ποτέ - Μην την αφήσετε στη μοίρα της!

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το δάνειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να την αφήσει στη μοίρα της, υποστηρίζεται σε σχετικό βίντεο που προβάλλει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της διάσωσής της και ότι χρειάζεται τα χρήματα που έλαβε. Όπως τονίζεται, κάθε φορά που η χώρα αξιολογείται, αποκαλύπτεται ότι για μια ακόμη φορά δεν έχει πετύχει τους στόχους της.

Εντούτοις, σημειώνεται χαρακτηριστικά, η ΕΕ δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα στη μοίρα της, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με παραδοχή της δικής της αποτυχίας. Το πιο πιθανό όμως, όπως υπογραμμίζεται, είναι και να μην πάρουν ποτέ τα χρήματα τους πίσω.

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας είναι βέβαιο ότι θα αναγκάσει την ΕΕ να παραδεχτεί ότι δίνει αυτά τα χρήματα απλώς γιατί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, αυτό θα είναι πολύ πιο καταστρεπτικό για το ίδιο το ευρώ.

Η ΕΕ θα μπορούσε να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν θα ξοδεύει περισσότερα απ’ αυτά που εισπράττει μέσω της φορολογίας και τότε ενδεχομένως να υπάρξει μια διαγραφή του χρέους, αποδεχόμενη εν μέρει την αποτυχία.

Τότε, σύμφωνα πάντα με το βίντεο της εφημερίδας, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τα ηνία μέσα από ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αν και είναι γνωστό ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν φημίζονται για ρηξικέλευθες αλλαγές.

Απαιτείται, όπως και να έχει, ειλικρίνεια από όλες τις πλευρές.

Στο μεταξύ, αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν και σήμερα θέματα που αφορούν την Ελλάδα, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Περισσότερα στο: www.imerisia

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: