Δροσερή κερασόπιτα

  • Για 1 ταψάκι 24 εκ.
  • 6 βιολογικά αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (+ 1 κουτ. σούπας επιπλέον, για το ταψάκι), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 1 κουτ. σούπας επιπλέον, για το ταψάκι
  • 1 φακελάκι (1½ κουτ. γλυκού) μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. ψίχα καρύδας, τριμμένη
  • 8 κουτ. σούπας έτοιμη (ή σπιτική) μαρμελάδα κεράσι
  • 250 γρ. κεράσια (καθαρό βάρος, ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια)
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. Χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει ανοιχτόχρωμο. Προσθέτω το καλά μαλακωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ενιαίο.
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτω προσεκτικά το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, με μεγάλες και απαλές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει.
Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω την επιφάνεια, στην οποία απλώνω με μια σπάτουλα τη μισή μαρμελάδα, προσεκτικά, για να μην βυθιστεί στο μείγμα.
Ψήνω το γλυκό για 10 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και απλώνω τα κεράσια πάνω στη μαρμελάδα. Το ξαναβάζω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 40 – 50 λεπτά. Αφήνω την κερασόπιτα να κρυώσει αρκετά ώστε να γίνει χλιαρή και την ξεφορμάρω.
Ζεσταίνω την υπόλοιπη μαρμελάδα σε ένα μπρίκι για 2 – 3 λεπτά, προσθέτω το χυμό λεμονιού, ανακατεύω και περιχύνω τη ζεστή κερασόπιτα.
  1. No trackbacks yet.

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Αρέσει σε %d bloggers: